Wat is Nawaka?

Nawaka is hét 10-daags Nationaal Waterkamp binnen Scouting Nederland.  Het kamp wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van hedendaagse en uitdagende nautische activiteiten en internationale uitwisseling in een uitstekende scoutingsfeer.

Gedurende Nawaka valt er veel te beleven! Vanaf januari weet je al op welk subkamp je komt te staan dus kan de voorpret al beginnen. Via social media maak je kennis met je subkampstaf en alle andere groepen van jouw subkamp. Het subkamp is niet alleen de plek waar je tent staat, het is de plek waar je nieuwe vrienden maakt, leuke activiteiten doet en gezellig kan chillen.

Programma

Traditioneel starten we Nawaka met een spetterende opening en sluiten we af met een sluiting.  Tussendoor doe je mee met een groot en divers aanbod van activiteiten. Denk hierbij aan allerlei activiteiten op het water zoals zeilwedstrijden, roei en wrikwedstrijden, vlettenrally, sea survival en nog veel meer. Maar ook op het land valt er genoeg te beleven. Zo worden er veel gave activiteiten georganiseerd op het subkamp of je wandelt over de centrale markt waar Nawaka allerlei inloop activiteiten en workshops aanbiedt. Daar kan je ook chillen, shoppen in de ScoutShop of genieten van een hapje of drankje bij een van de eettentjes. Of wat dacht je van een terras aan het water uitkijkend over de haven met die honderden bootjes?

Voor welpen duurt Nawaka 5 dagen. Halverwege Nawaka vindt een wissel plaats. Op deze manier kan een zo groot mogelijke groep welpen deelnemen.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Bezoekersdag

Halverwege het kamp is er een bezoekersdag, de dag waarop ouders, opa’s en oma’s een kijkje kunnen nemen op Scouting landgoed Zeewolde en met hun eigen ogen kunnen zien welke avonturen jij gedurende Nawaka beleeft.

Doelstelling

Het uitgangspunt voor het kamp is het spelaanbod van waterscouting, waarnaast ook land- en luchtelementen worden aangeboden. Nawaka biedt als grote landelijke ledenactiviteit een uitstekende mogelijkheid om waterscouting binnen en buiten de vereniging te presenteren. Het evenement biedt een platform voor nieuwe ideeën en geeft deelnemers de kans om mee te doen aan groepsoverstijgende activiteiten en kennis te maken met buitenlandse Seascouts. Het  meehelpen organiseren van dit evenement geeft kaderleden van Scouting veel kansen om zich te ontwikkelen. Daarmee is Nawaka ook een proeftuin voor de ontwikkeling van toekomstig talent in de vereniging.

Geschiedenis

Nawaka wordt eens in de 4 jaar gehouden. De eerste editie van Nawaka vond plaats in 1950. De laatste editie vond plaats in 2018.

Snel naar...

Whatsapp-uurtje

Elke maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Stel je vragen via 06-57746422.