Wat is Nawaka?

Nawaka is het 10-daags Nationaal Waterkamp voor alle jeugdleden en begeleiding van waterscouting binnen Scouting Nederland. Het kamp wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van hedendaagse en uitdagende nautische activiteiten en internationale uitwisseling in een uitstekende scoutingsfeer.

Het uitgangspunt voor het kamp is het spelaanbod van waterscouting, waarnaast ook land- en luchtelementen worden aangeboden. Nawaka biedt als grote landelijke ledenactiviteit een uitstekende mogelijkheid om waterscouting binnen en buiten de vereniging te presenteren. Het evenement biedt een platform voor nieuwe ideeën en geeft deelnemers de kans om mee te doen aan groeps-overstijgende activiteiten en kennis te maken met buitenlandse Seascouts. Het  meehelpen organiseren van dit evenement geeft kaderleden van Scouting veel kansen om zich te ontwikkelen. Daarmee is Nawaka ook een proeftuin voor de ontwikkeling van toekomstig talent in de vereniging.

Geschiedenis

Nawaka wordt eens in de 4 jaar gehouden. De eerste editie van Nawaka vond plaats in 1950. De laatste editie vond plaats in 2018.