Naar aanleiding van vragen over de aanlegmogelijkheden en toegankelijkheid voor wachtschepen op Scoutinglandgoed Zeewolde zijn diverse acties uitgezet om ervoor te zorgen dat we er een geweldig waterscoutingkamp van kunnen gaan maken volgend jaar.

Op 7 oktober zijn de aanwezigen van de Kleine Vlootraad al geïnformeerd hoe het er op dit moment voor staat. Er is afgesproken dat tijdens Nawaka een verlengde steiger wordt aangelegd, die reikt tot de locatie waar voldoende diepgang is. Deze wordt gecombineerd met aanlegmogelijkheden voor lelievletten. Het is duidelijk dat dit zowel technisch en als ten aanzien van de veiligheid mogelijk is. Ondertussen wordt vanuit het Scoutinglandgoed blijvend ingezet op het verdiepen van de oever voor het Scoutinglandgoed. Mocht verdieping voor Nawaka plaatsvinden, dan zal de steiger korter gemaakt worden, zodat de wachtschepen dichter aan wal kunnen aanmeren.

Zoals ook in de vorige mail aangegeven, zal een klein aantal wachtschepen, vanwege hun diepgang, bij beide opties sowieso gebruik moeten maken van de aanmeervoorziening bij het Weilandt, dat grenst aan het Scoutinglandgoed.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Taal / Language