Foto: Wesley Eenjes

Gluren bij de buren bij Scouting Koog aan de Zaan

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 12:55
Geschreven door: EvG

In subkamp Aan de gracht zitten de explorers van Scouting Koog aan de Zaan. Ze zijn met twee begeleiding en drie explorers.

Scoutinggroep Koog aan de Zaan is een groep van water- en landscouts. Hun gebouw is midden in de stad op een eilandje. Hun groep begint bij de bevers, hebben twee welpengroepen, één scoutgroep en één explorergroep. De welpen van land en water draaien nog apart, maar ze hebben wel hetzelfde programma. Op het Uitgeestermeer wordt er gezeild een half uur van het clubgebouw. Daar is een terrein de Stierop waar vier scoutinggroepen bij elkaar komen en ieder hun eigen ruimtes heeft om de spullen in op te slaan.

Leana, Roman en Sven worden binnen hun groep wiplo (wilde explorers) genoemd. Niels en Jelmer zijn hun begeleiding tijdens Nawaka. Als er aan Roman gevraagd wordt wat hij van Nawaka vindt, antwoord hij dat hij het heel groot, druk en heel gezellig vindt. Bedankt dat ik nog even mee mocht gluren zowel hier in het subkamp als op het water bij het spel leliesletten.