Officiële opening - een kleurenzee van scouts in Zeewolde

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 18:54
Geschreven door: NR

Gistermiddag hebben de 4200 deelnemers van Nawaka het kamp groots geopend in het centrum van Zeewolde. Alle speltakken hadden ander vervoer, de welpen gingen per bus, de scouts in sleepjes en de explorers waren al in Zeewolde in verband met hun ochtendspel. Veel inwoners van Zeewolde kwamen ook langs en daarmee was het spektakel compleet.

Tijdens de opening was het ongeveer 33 graden in Zeewolde, om de warmte een klein beetje dragelijker te maken werden er gratis ijsjes en flesjes drinken uitgedeeld. Dit zorgde voor een massaal watergevecht, waardoor alle kinderen lekker konden afkoelen voor de opening echt begon.

Voor de opening zijn er door ScoutFM plaatjes gedraaid, zo kwam iedereen al goed in de sfeer. Toen alle groepen compleet waren begonnen Sjors en Eef met het Nawakalied ‘Ondersteboven’. Hierna waren de subkampen aan de beurt om per subkamp een korte introductie te krijgen, waarna er veel gejuich en een confettikanon in de subkampkleur volgden. Burgemeester Gerrit Jan Gorter kwam ook langs om alle scouts welkom te heten en iets over Zeewolde en het Scoutinglandgoed te vertellen. Om de ceremonie af te sluiten kreeg Nawaka-vrijwilliger Arnold Joosten een Koninklijke onderscheiding.

Hierna zijn veel scouts teruggegaan naar het Nawaka-terrein om even af te koelen in de schaduw. Ook het nemen van een duik was erg populair. Toch zijn er ook een heleboel scouts die nog even in Zeewolde zijn blijven plakken, omdat ze nog wat spullen vergeten waren. Deze scouts zagen na de opening het perfecte moment om nog een slaapzak, luchtbed of voorraad aan eten en drinken in te slaan.