Foto: Sebastiaan Bors

Ter Land, Ter Zee en In de Gracht


Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 19:27
Geschreven door: LD

Subkamp Aan de gracht ging vandaag te water met veel groene zeep, een stevige zwemband en een veiligheidshelm. Het plasje naast Het Praathuis was de uitgelezen plek om dit spel te spelen. Ter Land, Ter Zee en In de Lucht is een wedstrijd om op een zo’n ludiek en snel mogelijke manier aan de bel op het water te trekken.

Aan de gracht bedacht hun eigen versie van het nostalgische tv-programma, met natuurlijk het thema er goed in, want iedereen die mee doet gaat de gracht in. Dagburgermeester Eric praatte het allemaal aan elkaar en hield de score bij. Avril vloog met een snelheid van 6,3 seconden naar de bel. Ze heeft daarmee ook de eerste plek gescoord. Girlpower! De meeste deelnemers aan het spel waren toch vaker stoere mannen. Eric adviseerde om na de strijd toch maar even te gaan douchen. "Het voordeel van de glibberige baan is dat de groene zeep lekker ruikt en gelijk gebruikt kan worden als douchegel."

Een van de deelnemers die uit het water kwam riep gelijk dat het megavet was, maar ook wel een beetje vies, het plasje ruikt namelijk niet al te fris. Maar goed, alles voor de show en roem. Na de heliumkaraoke was het tijd voor een beetje actie! De oranje glijbaan glom als een zonnetje op deze verkoelende dag. Het water was gelukkig niet zo koud als een echte gracht en je hoefde de fietsen niet te ontwijken.  Zeker dat mocht de pret van deze glijders niet bederven!

ZEEWOLDE WEERBERICHT