Uitdagende Hikes op Nawaka 2018

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 07:00

Tijdens Nawaka worden er vier verschillende hikes aangeboden.

Één voor Welpen, twee voor Zeeverkenners en één voor Wilde Vaart. Deze hikes zitten vol met spannende posten, uitdagende tochttechnieken en bijzondere locaties! Tijdens Nawaka kan iedereen dus een hike lopen.

In het schema kun je zien wanneer jullie subkamp hiervoor is ingedeeld. Het betreffende subkamp krijgt de avond van tevoren tickets hiervoor uitgereikt om te verdelen onder de deelnemers. Alle hikes starten vanaf het Hikebureau. Dat is ook de plek waar je meer informatie kunt krijgen.

Welpen
Jouw hike start om 10:00 uur ’s ochtends vanaf het Hikebureau. Je loopt de hike met jouw eigen nest en samen met jouw leiding. Tijdens de hike zijn er verschillende posten met spelletjes. Neem wat eten en drinken mee voor onderweg.

Scouts
Scouts kunnen kiezen uit “Harry’s Hike” of “De Vloek van de Vliegende Hollander”. Allebei bevatten ze echte routetechnieken die je als zeeverkenner zeker zullen uitdagen! Je loopt de hike in samengestelde ploegjes of met je eigen bak zonder leiding. Beide hikes starten om 08:00 vanaf het Hikebureau en duren de hele dag (tot ongeveer 17:00 uur). Neem dus een lunchpakket en voldoende drinken mee.

Explorers
De explorers lopen de hike “Down Under” in de avonduren. Deze hike start om 19:00 uur vanaf het Hikebureau. Dit is niet zomaar een hike, maar een spannende en avontuurlijke hike! Aan het begin van de nacht kom je weer terug op het kampterrein. Vergeet je zaklamp niet voor deze hike en neem een jas mee tegen het afkoelen!

Handige tips
Vervelende blaren voorkomen? Zorg dat je goede wandelschoenen aan hebt en (droge) sokken. Kaplaarzen of slippers kunnen echt niet! Voor Zeeverkenners en Wilde Vaart is het handig om een kompas, kaarthoekmeter, veldfles van minimaal 1 liter, kleding die bij het weer past en per groepje een mobiele telefoon mee te nemen. Voor de hikes van de Zeeverkenners en Wilde Vaart zijn de basis tochttechnieken vereist, zoals: bolletje-pijltje, stripkaart, kruispuntenroute en kompasrichtingen. Nog meer vragen, loop even langs bij het Hikebureau!

Tijdens Nawaka worden er vier verschillende hikes aangeboden:
één voor Welpen, twee voor Zeeverkenners en één voor Wilde Vaart. Deze hikes zitten vol met spannende posten, uitdagende tochttechnieken en bijzondere locaties! Tijdens Nawaka kan iedereen dus een hike lopen.
Welpen

Zeeverkenners
Zeeverkenners kunnen kiezen uit “Harry’s Hike” of “De Vloek van de Vliegende Hollander”. Allebei bevatten ze echte routetechnieken die je als zeeverkenner zeker zullen uitdagen! Je loopt de hike in samengestelde ploegjes of met je eigen bak zonder leiding. Beide hikes starten om 08:00 vanaf het Hikebureau en duren de hele dag (tot ongeveer 17:00 uur). Neem dus een lunchpakket en voldoende drinken mee.

Wilde Vaart
De Wilde Vaart loopt de hike “Down Under” in de avonduren. Deze hike start om 19:00 uur vanaf het Hikebureau. Dit is niet zomaar een hike, maar een spannende en avontuurlijke hike! Aan het begin van de nacht kom je weer terug op het kampterrein. Vergeet je zaklamp niet voor deze hike en neem een jas mee tegen het afkoelen!

Handige tips