Foto: Jeroen Roos

Achter de schermen bij...Subkamp Druppies

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 15:28
Geschreven door: RvK

Druppies op avontuur; de kinderen van Nawaka-medewerkers beleven hun eigen Nawaka-avontuur bij Kinder Opvang Team Scouting bij subkamp Druppies.

In de tent vinden we  Floor en Floris, de mascottes van Subkamp Druppies (kinderoppas) van Nawaka 2018. Samen met Michiel, Marjon, Amanda, Astrid en Marieke houden zij een oogje in het zeil en gaan zij op avontuur met de kinderen van de medewerkers. Zo gaan de Druppies kijken bij de onderdelen waar papa of mama actief zijn. Ook bakken ze bijvoorbeeld tosti's in het restaurant of gaan ze naar het Scoutingmuseum. Verder gaan ze de komende week mee op welpenhike, haken ze gezellig aan bij de grote activiteiten van subkamp Rif en brengen ze meerdere bezoekjes aan het Actieveld.

Vandaag zijn de Druppies op en rond het water bezig geweest en hebben ze heerlijk gekanood met slechts één onbedoeld nat pak aan het eind van de tocht. Na een lekker verkoelend drankje en een lekker snoepje is het tijd om de zwemkleding aan te trekken, want met zulk warm weer moet er natuurlijk wel gezwommen worden.

De medewerkers van subkamp Druppies hebben al vaker met dit bijltje gehakt. Enkele teamleden hebben ervaring opgedaan bij eerdere Nawaka-edities en sommigen zelfs al tijdens JubJam100. Er is een dagprogramma, maar daar kan vanaf geweken worden in verband met het verloop van de dag en de weersomstandigheden. Zoals het team gezamenlijk verkondigt: ' Het is een prettige chaos bij ons in de tent. Het streven wat wordt aangehouden, is dat de kinderen aan het eind van de dag moe en voldaan naar pap en/of mam gaan.'

Kom je de Druppies tegen, vul dan het vriendenboekje van Floor en Floris in.