Foto: Nawaka 2014

Gondelvaart


Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 07:44
Geschreven door: Marijke Bokdam, Tristan de Boer

De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de Gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door een grote versierde en verlichte optocht over het water met zoveel mogelijk deelnemende boten in sleep, langs het centrum van Zeewolde.

Hebben jullie al nagedacht over hoe jij jouw boot gaat versieren en welke materialen je hiervoor mee gaat nemen? Bouwen jullie die constructie die ervoor gaat zorgen dat Zeewolde jouw groep niet meer vergeet? Zijn jullie die groep die je door alle verlichting al van veraf aan ziet komen?
Het zal zeker de moeite waard zijn om hier tijd in te investeren, want er zijn namelijk mooie prijzen te winnen in de categorieën Ondersteboven, Aankleding en Gezelligheid. Dit zal beoordeeld worden door een jury onder leiding van niemand minder dan de burgemeester van Zeewolde.

Locatie: Aanloophaven Zeewolde
Tijd: 

21.00 – 21.15 uur:   Eerste boten vertrekken vanaf het Wolderwijd richting Zeewolde

21.15 – 22.30 uur:   Boten varen door de aanloophaven en entertainment

Voor bezoekers (ouders)/toeschouwers

De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door één lange grote versierde en verlichte optocht over het water van boten langs het centrum van Zeewolde. Het is een optocht van circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten.

Inwoners van Zeewolde en ouders van deelnemers kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42. Hier staat een spreekstalmeester die zal zorgen voor uitleg. Burgemeester Gerrit Jan Gorter is ook aanwezig in de voorhaven en neemt plaats in de jury en zal samen met de andere juryleden de winnaar aanwijzen van de gondelvaart. De winnaar is diegene met de mooiste en/of origineelste versierde en verlichte boot uit de optocht.

Tijd: 21.00 uur – 23.00 uur: gondelvaart door de voorhaven en Wolderwijd (in de buurt van het havengebied)

Locatie toeschouwers: inwoners van Zeewolde en ouders van deelnemers kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42.

Ga je naar de ouderdag/bezoekersdag? Kijken hoe jouw kind slaapt, leeft en speelt? Maak jouw beeld op Nawaka compleet met de Gondelvaart: een feestelijke vaart van versierde vletten, slepers en bootjes.

Op het eind van de middag word je door de bus teruggebracht naar het centrum van Zeewolde en dompel je je ondersteboven in het bruisende Zeewolde: een drankje op een terras, een hapje in een lokaal restaurant en diverse soorten entertainment zoals waterballen lopen over de haven van Zeewoldse haven.

's Avonds het adembenemende schouwspel van de Gondelvaart voor de haven van Zeewolde. Een zwoele zomeravond met hapjes en drankjes door de lokale ondernemers voor alle bezoekers van de Gondelvaart in Zeewolde.

Tip: blijf overnachten in Zeewolde en profiteer van de Nawaka deals!