Aankomst en Vertrek en Parkeren


Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 21:03
Geschreven door: Marijke Bokdam

Op maandag 6 augustus komen alle deelnemers aan op Nawaka, behalve de welpen uit week 2 van Nawaka, die arriveren op zaterdag 11 augustus tussen 9.00 uur en 10.00 uur 's ochtends. (Het gedeelte Kiss & Ride, Click & Ride en parkeren geldt ook voor de welpen uit week 2).

Omdat jullie met ruim 4000 mensen aankomen op die dag, moeten we dat in goede banen leiden. Daarom hebben we bloktijden gemaakt om de aankomst van groepen te kunnen spreiden over de dag. Hieronder zie je op welke tijd groepen uit jouw admiraliteit verwacht worden.

 

Aankomst 6 augustus

Aankomst

Admiraliteiten

09:00-11:00

Kennemerland, Rond Amstel en IJ, Vechtplassen, Zuidwal, Neerlands Midden, Midden IJssel

11:00-13:00

Delfland, Van de Maze, Lek- en IJsselstreek, Maas en Waal, Fryske Marren, Haakse Gronden

13:00-15:00

Noord-Holland Noord, Rijnland, De Biesbosch, Nederrijn, De Hanze

15:00-17:00

Zeeuwse Stromen, Limburgse en Bergse Maas, Zuid-Hollandse Stromen, Berend Botje

 

Aankomst welpen 11 augustus

Aankomst

Subkampen

09:00-10:00

Aankomst alle welpengroepen week 2

Als je via de weg naar Nawaka komt, staan er al een eindje voordat je het Scoutinglandgoed bereikt, borden hoe je moet rijden. Volg deze borden, want het is misschien net een andere route dan je gewend bent.

Kiss & Ride

 • Als eerste kom je aan op de Kiss & Ride. Dat is de plaats waar passagiers met hun bagage uit de auto stappen. Daar hebben we een paar regeltjes om alles goed te laten verlopen.
 • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
 • Alleen uitstappen en instappen, daarna direct weer wegrijden.
 • Het is niet mogelijk om op de Kiss & Ride te parkeren. Het parkeerterrein is 1500m verderop bij het Evenementenstrand.
 • De bestuurder blijft tijdens het in- en uitladen altijd bij de auto.
 • Je moet je eigen bagage dragen vanaf de Kiss & Ride naar je subkamp. Daarom is het makkelijker om die in een aanhangwagen te stoppen, die mag namelijk wel naar het subkamp.
 • Na het uitladen vertrekt de bestuurder direct weer van het terrein; naar huis of naar het parkeerterrein.
 • Zorg ervoor dat er geen welpen of scouts alleen op de Kiss & Ride achter blijven tijdens het parkeren van je auto. Zorg dus dat je als leiding er eerder bent dan je kinderen.

Click & Ride​

Kom je met een aanhanger dan kom je aan op de Click & Ride. Dat is op hetzelfde terrein als de Kiss & Ride. Daar koppel je de aanhanger los van de auto. Deze wordt voorzien van een sticker met de naam van jouw subkamp en wordt door intern transport naar het subkamp gebracht. Verder gelden daar dezelfde regels als op de Kiss & Ride.

Parkeren

Tijdens Nawaka kun je als leiding je auto parkeren op de parkeervelden. Je hebt daarvoor een parkeerticket nodig. Daarover ontvang je nog een e-mail met een link waar je die online kunt kopen. Een parkeerticket kost 10 euro voor de gehele periode. Leg dit parkeerticket, dat voorzien is van je kenteken, duidelijk zichtbaar onder je voorruit.
Je volgt nadat je het Scoutinglandgoed hebt verlaten de weg en vindt aan het einde van het Nulderpad de inrit naar de parkeervelden. Parkeren doe je op aanwijzingen van de aanwezige Host-medewerkers.
Parkeren is op eigen risico, dus: "Op slot en buit eruit!"
Misschien wil je tijdens Nawaka een keer met je auto weg, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Je kunt 24 uur per dag de parkeervelden af rijden, maar opnieuw de parkeervelden op kan alleen op bepaalde tijden. Houd de berichtgeving en de website in de gaten wanneer het parkeerterrein toegankelijk is.

Let op: ouders kunnen dus niet parkeren op het parkeerterrein! Ouders zijn van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens de bezoekersdag/ouderdag op zaterdag 11 augustus.

Motoren, busjes, touringcars, vrachtwagens, fietsen

Kom je met een afwijkend vervoermiddel naar Nawaka, let dan even op het volgende:

 • Motor: We proberen een plekje te vinden waar de ondergrond hard genoeg is zodat je standaard niet wegzakt, maar dat kunnen we niet garanderen. Dus misschien is het verstandig als je een plankje oid meeneemt waar je je standaard op zet om wegzakken te voorkomen.
 • Busje met materiaal: Ook busjes moeten gewoon bij de Kiss & Ride uitgeladen worden en mogen niet het terrein op. Daarom is het makkelijker om materiaal in een aanhangwagen te stoppen, die mag namelijk wel naar het subkamp.
 • Touringcar: Al je met een touringcar wilt komen, neem dan eerst contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we goede afspraken maken over de precieze aankomsttijd zodat er ruimte is. Ook voor touringcar-passagiers geldt dat ze hun bagage zelf naar het subkamp moeten dragen.
 • Vrachtwagen: Het vervoer van vrachtwagens om het materiaal te vervoeren wordt afgeraden. Eén of meer aanhangers is een beter alternatief. Is een vrachtwagen onontkomelijk, neem dan eerst contact op met de helpdesk om goede afspraken te maken.
 • Fietsen: Fietsen is op het gehele kampterrein en de steiger voor deelnemers niet toegestaan. Komen jeugdleden op de fiets, neem dan even contact op met de helpdesk. Wij kunnen dan afstemmen waar we de fietsen veilig stallen.

De Vertrekdag

Om de vertrekdag soepel te laten verlopen, zijn er bloktijden ingedeeld per admiraliteit. Dit geldt voor alle deelnemers: welpen, scouts en explorers. Net zoals bij de aankomst is aan het begin van het landgoed een Kiss & Ride-zone ingericht. De Kiss & Ride is een klein veld. Om dit goed te laten verlopen hebben we de volgende spelregels:

 • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars
 • Alleen uitstappen en instappen, daarna direct weer weg
 • Het is niet mogelijk om op de Kiss & Ride te parkeren. Het parkeerterrein is 1500m verderop bij het Evenementenstrand
 • Laat de ophaalchauffeurs telefonisch contact opnemen met de leiding om te controleren of de deelnemers klaarstaan. Laat chauffeurs eventueel wachten in Zeewolde
 • De bestuurder blijft tijdens het in- en uitladen altijd bij de auto
 • Zorg ervoor dat er geen welpen of scouts alleen op de Kiss & Ride achter blijven tijdens het parkeren van je auto
 • Zorg voor voldoende eten en drinken. Het kan warm zijn en soms moet je even wachten
 • Wij gaan ervan uit dat scouts en explorers hun eigen bagage/materialen mee dragen van het evenemententerrein naar de Kiss & Ride

Vertrek welpen 10 augustus

Vertrek

Subkampen

10:00 - 12:00 Vertrek alle welpengroepen week 1

 

Vertrek 15 augustus

Vertrek

Admiraliteiten

10:00-12:00

Zeeuwse Stromen, Limburgse en Bergse Maas, Zuid-Hollandse Stromen, Berend Botje

12:00-14:00

Noord-Holland Noord, Rijnland, De Biesbosch, Nederrijn, De Hanze

14:00-16:00

Delfland, Van de Maze, Lek- en IJsselstreek, Maas en Waal, Fryske Marren, Haakse Gronden

16:00-18:00

Kennemerland, Rond Amstel en IJ, Vechtplassen, Zuidwal, Neerlands Midden, Midden IJssel

 

Bestel nu een parkeerticket (Leiding)

Parkeren tijdens Nawaka (heel Nawaka) kost 10 euro. Vooraf kun je via SOL al een parkeerticket bestellen.

Doe dit voor 3 augustus a.s. 4 augustus worden de parkeertickets dan per e-mail verzonden.

Parkeren bezoekersdagen

Op zaterdag 11 augustus kunnen ouders een dagje komen kijken tijdens de ouderdag/bezoekersdag op Nawaka. Vanwege de beperkte parkeercapaciteit bij het Scoutinglandgoed, parkeren de bezoekers nabij het centrum van Zeewolde. Ook daarvoor staan al van afstand borden hoe ze moeten rijden.
Bij de kassa kunnen de bezoekers een parkeer/busticket kopen voor € 10,- waarmee alle inzittenden van de auto de pendelbus in mogen op weg naar het Scoutinglandgoed!
Tickets kunnen zowel met pin danwel contant (gepast) worden afgerekend.

ZEEWOLDE WEERBERICHT