Verhuizing Centrale Post lijkt in een stroomversnelling te komen.


Gepubliceerd: donderdag 06 augustus 2020 17:55

Zeewolde - De verhuizing van de Centrale Post lijkt in een stroomversnelling te komen. De oplevering voor de verhuizing staat gepland vlak voor het einde van Nawaka 2018. De tekenaars hebben hard gewerkt om alle instructies van het OT en de betrokken diensten te verwerken. De tekeningen hebben nu status "for construction A1". Hiermee zijn Team Telecom en Licht en Geluid direct aan het werk gegaan.

Telecom is begonnen met het graven van de VPN tunnels, welke vandaag door de Havendienst getest zijn. Boswachter Thomas is verdwaald in de tunnel. Zijn laatste woorden waren: "Ik kan me hier wel uit hacken." Licht en geluid heeft een stuk minder werk aan deze operatie. De zekering van de Havendienst wordt vervangen voor een dikke spijker: "verder is het een kwestie van kroonsteentjes en doorlussen", zegt Connie die dit project behartigt namens Licht en Geluid.

Alle technische voorzieningen zijn gereed. Wanneer het waterpeil op het terrein in orde is kan de verhuizing beginnen. Vanmiddag werd op de dijk een raketinstallatie geïnstalleerd met "onderstebovenraketten" welke de bodem in afgevuurd worden. Deze zullen vanavond tot ontsteking gebracht worden. Volgens de bommenleggers van Tent en Terrein is het een kwestie van de juiste richting. Team Brandveiligheid wordt in opperste paraatheid gesteld om dit veilig te laten gebeuren. Er wordt veel publiek verwacht. Vanaf 22:00 uur wordt de dijk afgesloten, meldt John, hoofd veiligheid.