Nawaka is van 6 - 15 augustus 2018 op Scoutinglandgoed Zeewolde. 

De activiteiten zelf worden op drie manieren aangeboden: 

• Centraal Programma
• Subkamp Programma
• Inloopactiviteiten op de Centrale Markt

Centraal Programma

Het centrale programma bevat een aantal standaardelementen en de momenten waarop zij plaats vinden zijn vooraf bepaald. Deze activiteiten zijn in ieder geval:
• Centrale opening
• Wedstrijden
• Hikes
• Actie
• Feestavond
• Gondelvaart
• Centrale sluiting


De Centrale Markt "Kaap de Goede Hoop"

De Centrale Markt wil aankomend Nawaka dagelijks een gevarieerd en trendy aanbod van activiteiten en producten aanbieden voor individuele deelnemers van alle speltakken, speltakleiding en medewerkers. Kenmerken van de Centrale Markt 2018 zijn: Bruisend, Interactief, Avontuurlijk, Ontspannend en Vernieuwend.

Naast even uitpuffen van een zware hike met een koud drankje en een zonnetje kun je hier ook vette inloop activiteiten doen, waarbij we denken aan: duiken, timmeren, pingpongtoernooi, hersenspinsels van puzzels oplossen, zeilen in andere boten dan een lelievlet, radio maken en nog veel meer!

Voor de inloopactiviteiten vindt je onder meer de volgende thema’s op de Centrale Markt: Scouting, Media, Game-world, Adventure, Lounge, Discovery, Quest, Info, Food en Entertaiment.
Ook zal hier op de bezoekersdag worden uitgepakt met een echt vette activiteit, wat dat is, houden we nog even geheim!

Als naam voor de Centrale Markt is gekozen voor “Kaap de Goede Hoop” .
Kaap de Goede Hoop was in de gouden eeuw het knooppunt van de handelsroutes van Amsterdamse Grachten naar het verre Oosten en tevens het meest zuidelijke punt aan de andere kant van de aardbol (heel ondersteboven dus).


Het Actieveld

Het actieveld, daar kun je activiteiten doen die op een normaal zomerkamp niet kunnen. In verschillende thema's kun je hier een hele dag vette dingen doen. Activiteiten waar we aan zitten te denken zijn: abseilen, mudrace, vlotten bouwen, de hoogte in, escaperoom, botsauto's op het water en nog veel meer. Iedere scouts kan hier een hele dag plezier gaan beleven! 

 

 


Nautische Activiteiten

Ook dit Nawaka zal het weer mogelijk zijn om je nautische vaardigheden en krachten te meten met je collega waterscouts uit het hele land. Daarom organiseert team Nautisch wedstrijden voor zeilen, roeien en wrikken. Speciaal voor Nawaka zal er op het Wolderwijd een mooie ruime wedstrijdbaan opgezet worden voor het zeilen. Bij voldoende belangstelling ook voor schouwen! Voor het roeien en wrikken wordt een wedstrijdbaan uitgezet op het Nuldernauw.

Hoor jij bij de beste van je subkamp dan plaats je je voor de grote finale! In de finale kun je bewijzen de beste zeiler, roeier of wrikker te zijn van Scouting Nederland. Ook aan de allrounders is gedacht, helaas kunnen we daar nog niet teveel over zeggen. Maar zonder specialisatie kun je komend Nawaka wel eens heel ver komen!

Team Nautisch organiseert in het weekend ook de gecombineerde gondelvaart en vlootschouw. Versier je vlet, sleper of wachtschip en vaar met ons mee de nacht in. Zet je eigen groep in de spotlight en gezamenlijk zorgen we voor een verlicht-spektakel dat ze nooit eerder op de randmeren hebben gezien. Als deelnemer vaar je er zelf midden in, veruit de beste plek om dit schouwspel te beleven.


Team Feesten

Nawaka is één groot feest. Maar team Feesten staat garant voor de extra feestelijke momenten. Te beginnen met de spetterende actieve opening. Ja, bereid je maar vast voor op een beetje actie! Gevolgd door een feestavond op vrijdag voor iedereen, met een gevarieerd programma zodat een ieder uit zijn bol kan gaan. Van jongste scout, tot oudste medewerker, het wordt een knalfuif.

Van easy-listening tot jumpen met de beentjes van de vloer. En dan natuurlijk de spetterende afsluiting. Ook team feesten zal het water niet schuwen, hoe dat er exact uit gaat zien? Dat ga je als deelnemer van Nawaka 2018 meemaken!

 
Taal / Language