In de zomer van 2018 is het weer zover: Nawaka! Van 6 tot 15 augustus vindt het grootste waterscoutingkamp van Europa plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. Duizenden waterscouts uit Nederland en daarbuiten ontmoeten elkaar en beleven tien dagen lang gave en uitdagende activiteiten op en rondom het water.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de vrijwilligers zijn al bezig met het maken van programma’s, uitwerken van terreintekeningen en meer. Om zoveel mogelijk waterscouts de kans te geven te genieten van het Nawaka, wordt er momenteel ook hard gewerkt aan de toegankelijkheid van Scoutinglandgoed Zeewolde.

Er zijn in de vereniging vragen ontstaan over de diepgang bij de steigers op het landgoed. Dat deze niet voldoende is voor het aanmeren door wachtschepen. Om eventuele onduidelijkheden weg te nemen willen we je hierbij op de hoogte stellen wat de stand van zaken is. Er wordt al lange tijd door Nawaka, Scoutinglandgoed Zeewolde en Scouting Nederland gewerkt aan een goede oplossing voor de diepgang rond de steigers. We zitten nu in de laatste fase van de uitwerking om dit te verbeteren. Op 7 oktober zullen we deze oplossing tijdens de Kleine Vlootraad aan alle aanwezigen voorleggen en vervolgens via de diverse media bekendmaken aan alle admiraliteiten.

Voor de zorgvuldigheid willen we nog wel vermelden, dat voor welke oplossing er ook gekozen gaat worden, het voor een klein aantal wachtschepen met een grotere diepgang niet mogelijk zal zijn om aan direct aan de steiger aan te meren. Voor deze schepen wordt een goed alternatief geboden dicht bij het Scoutinglandgoed.

Kortom, alle betrokkenen; Nawaka, Scoutinglandgoed en Scouting Nederland, zorgen ervoor dat wachtschepen tijdens Nawaka op een goede manier kunnen aanmeren bij het landgoed. En het aanmeren van de lelievletten is sowieso altijd mogelijk. Alle reden om je alvast voor dit toffe evenement in te schrijven dus!

Mocht je ondertussen vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Taal / Language