Foto: Nawaka 2014

Ouderdag

Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 08:03
Geschreven door: Team Communicatie

Op zaterdag 11 augustus a.s. is de bezoekersdag voor ouders (de ouderdag) en op zondag 12 augustus is er een bezoekersdag voor overige partijen en geïnteresseerden.

Op de ouderdag is er rekening gehouden in het programma van Nawaka dat kinderen nog op het terrein met hun ouders kunnen afspreken. Daarom is deze dag speciaal voor ouders. Op de zondag zijn de zeil-, roei- en wrikwedstrijden en zijn de kinderen de hele dag bezig.

Zaterdag 11 augustus: Ouderdag

Datum en Tijd:

Het terrein is op zaterdag 11 augustus open voor ouders van 11.00 uur tot 16.30 uur. (De eerste pendelbus vertrekt om 10.45 uur vanaf het parkeerterrein naar het Nawaka-terrein. De hele dag rijden pendelbussen heen en weer vanaf de parkeerplaats naar het Nawaka-terrein. De laatste pendelbus van het Nawaka-terrein vertrekt om 17.00 uur richting de parkeerplaats).

Locatie en Route+Parkeren:

Nawaka 2018 wordt gehouden op Scoutinglandgoed Zeewolde, Nulderpad 5 Zeewolde. Let op: op het Nawaka-terrein of in de directe omgeving kun je niet parkeren. Speciaal voor de bezoekers van Nawaka is een parkeerterrein met pendelbusdienst ingericht. Het parkeerterrein is aan de Horsterweg in Zeewolde, vanaf hier word je via borden naar het parkeerterrein geleidt. Vanaf dit parkeerterrein worden er pendelbussen ingezet die de hele dag tussen 10.30 uur en 17.00 uur van het parkeerterrein naar het Nawaka-terrein en retour zullen rijden. Kom je met de fiets? Dan kun je gewoon op het Nawaka-terrein je fiets parkeren. Kom je per OV kijken dan op 9292 OV voor jouw persoonlijke routebeschrijving.

Kosten:

De toegang tot het Nawaka terrein is kosteloos. Het parkeren zal voor 10 euro per auto in Zeewolde zelf zijn waarna alle inzittenden met de pendelbus naar het Nawaka-terrein worden gebracht. Kom je per OV of per fiets naar het Nawaka terrein, betaal je geen parkeerkosten.

Bestel nu kaarten:

Je kunt (kostenloos) kaarten bestellen via Scouts Online. Via het formulier meld je je aan, betaling (gepast geld of via pin) van de parkeerkosten volgt bij de parkeerplaats. Let op: ook wanneer je niet per auto komt, maar met het openbaar vervoer of per fiets moet je ook kaarten bestellen!

Gondelvaart

De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door één lange grote versierde en verlichte optocht over het water van boten langs het centrum van Zeewolde. Het is een optocht van circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten.

Inwoners van Zeewolde en ouders van deelnemers kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42. Hier staat een spreekstalmeester die zal zorgen voor uitleg. Burgemeester Gerrit Jan Gorter is ook aanwezig in de voorhaven en neemt plaats in de jury en zal samen met de andere juryleden de winnaar aanwijzen van de gondelvaart. De winnaar is diegene met de mooiste en/of origineelste versierde en verlichte boot uit de optocht.

Tijd 21.00 uur – 23.00 uur: gondelvaart door de voorhaven en Wolderwijd (in de buurt van het havengebied)

Locatie toeschouwers inwoners van Zeewolde en ouders van deelnemers kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42.

Overnachting in de omgeving

Speciaal voor de thuisblijvers heeft Nawaka 2018 voordeel geregeld. Komt u naar de bezoekersdag? Plak er dan nog een dag aan vast in de omgeving van Zeewolde en blijf overnachten. Bekijk het overzicht van alle campings in de buurt van Zeewolde

Vragen?

Heb je vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onze helpdesk medewerkers nemen dan contact met je op.

Speciaal voor de thuisblijvers heeft Nawaka 2018 voordeel geregeld. Komt u naar de bezoekersdag? Plak er dan nog een dag aan vast in de omgeving van Zeewolde en blijf overnachten. Bekijk het overzicht van alle campings in de buurt van Zeewolde