Al vroeg stonden de eerste leidingleden voor de deur van het Maritiem College IJmuiden. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat je nu eindelijk meer informatie gaat krijgen over het subkamp waar je ingedeeld bent met je groep. 17 februari kreeg je van alles te weten over het thema, wat je gaat doen en wie er allemaal van de partij zijn!

De ochtend bestond uit de subkampen voor de welpen en explorers/wilde vaart. Subkamp Rif is voor de welpen en voor de explorers/wilde vaart zijn er de subkampen; Aan de Gracht en Aan de Haven. Tijdens het welkomstwoord vertelt de organisatie wie ze zijn en wat ze doen. Daarna delen de scoutingroepen zich op, om een kijkje te nemen bij de subkampen. En om er natuurlijk voor te zorgen dat alle voorbereidingen goed van start kunnen gaan.

De lokalen zijn uitbundig versierd in het thema en de subkampstaf loopt in de meest fantastische kleding! Zo loopt de staf van Aan de Gracht helemaal in het blauw en hebben ze een waslijn in het lokaal hangen met allerlei kledingstukken, ja, ook onderbroeken. Aan de Gracht vertelt tijdens de presentatie wat ze allemaal van plan zijn tijdens Nawaka en dat belooft ontzettend veel! Wat ze precies gaan doen, vertellen we natuurlijk nog even niet, dat moet een verrassing blijven.

Voor het middaggedeelte staat de scoutsleiding al te popelen om te beginnen! Iedereen is nieuwsgierig naar wat ze kunnen gaan verwachten. Nu zijn er ook meer lokalen versierd en zit de stemming er al goed in. Zo begint Palmeiland al gelijk met confetti. Er klinkt muziek uit de lokalen, mensen zijn verkleed, dit is al bijna een feestje op zichzelf. Het subkamp Palmeiland heeft tijdens de presentatie over wie ze zijn en wat ze gaan doen al duidelijk de sfeer erin zitten. Met veel humor en plezier vertellen ze over de plannen die ze hebben gemaakt om Nawaka nóg leuker te maken. Met een duidelijke uitleg dat Palmeiland en Oase dus echt niet hetzelfde zijn.

Voor iedere vraag die gesteld werd, zocht wel iemand een antwoord. De subkampendag was een informatieve dag, maar zeker niet saai. Het is eigenlijk het begin van Nawaka voor de leiding, de kennismaking, de ideeën en vooral even proeven hoe alles ook alweer ging. Een goede start én zeker een dag om ontzettend veel zin te kweken voor Nawaka. Nog zo’n kleine vijf maanden dan gaat alles van start en je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen. Wij zijn er in ieder geval al helemaal ondersteboven van, jullie ook?